Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megújult terek a Velence Resort & Spa **** szálloda és élményfürdőben

A Velence Resort & Spa**** szálloda az elmúlt három évben jelentős, közel 2 milliárd forintos nagyságrendű beruházást hajtott végre azzal a céllal, hogy a szálloda a vendégek felé is megújuljon, az elérhető szolgáltatási kör bővüljön, így vendégeik számára a korábbinál még magasabb szintű szolgáltatást nyújthasson, illetve azért, hogy a szállodakomplexum energiahatékonyságát jelentősen javíthassa.

Kisfaludy program
A koronavírus járvány okozta korlátozásokat kihasználva, a Kisfaludy programnak és a GINOP 4.1.4-19-2020 pályázati konstrukciónak, valamint jelentős tulajdonosi kötelezettségvállalásnak köszönthetően az elmúlt három évben számtalan felújítás és fejlesztés történt a szállodában. A Kisfaludy program keretében 420 millió forintos támogatási összeg mellett 1,3 milliárd forintos beruházás keretében a Velence Resort & Spa **** szálloda főépülete és közösségi területeinek jelentős része megújulhatott.

Családbarát szolgáltatások
A lobbyban még több családbarát szolgáltatás várja a vendégeket az átalakítást követően. A bár és recepció átépítése, egybeépítése, már a jövőbe mutató beruházás, ami új lehetőségeket biztosított arra, hogy még otthonosabbá váljon az a fogadórész, ahova a vendégek először belépnek. A bár tágasabb lett, így a vendégek számára sokkal nagyobb terület áll rendelkezésre, hiszen a szálloda lobbyja a beruházásnak köszönhetően hatalmas, otthonos nappalivá avanzsált, ahol a családok együtt szórakozhatnak, élvezhetik az animációs programok kavalkádját, akár egy finom kávét, házi limonádét, vagy pompás helyi borokat kortyolgatva.

Ele-Fanni, Ele-Fülöp
A szálloda kabalái, Ele-Fanni és Ele-Fülöp számára eddig is a lobby biztosított otthon. A fejújításnak köszönhetően ok is nagyobb és szebb lakosztályba költözhettek, ahol minden reggel fogadják kis vendégeiket, illetve innen indulnak minden gyerekprogramra. A recepció fölött helyet kapott egy hálós játszótér, amely egyedülálló attrakcióként a lobby légterét adja át a gyerkőcöknek, ahol a mászásé, a csúcsok meghódításáé a főszerep.


Óriás csúszda, hatalmas élmények a Velence Spa épületén belül

Beltéri csúszdapark
A felújítás talán legizgalmasabb beruházása a beltéri csúszdapark, amely összesen négy, két kisebb és két nagyobb csúszdából áll, így 3-18 éves korig minden gyermek megtalálja a számára kedveset. A két kisebb csúszda az elso emeletről, a galériáról megközelíthető, hogy a kicsik se maradjanak ki a csúszdázás élményéből. A nagyobb gyerekeknek alakították ki a két nagyobb csúszdát, amely a főépület 3. és 4. emeletét használja indító platformként. A 4. emeletről induló csúszda a legbátrabbak és leggyorsabbak számára készült, míg a 3. emeletről indulók a gyorsaságuk mellett az ügyességüket is tesztelhetik.

Kertmozi, konzolsarok
A csúszdák mellett egy kertmozi épült, ahol a fűben, babzsákokon üldögélve merülhetnek el a gyerkőcök a klasszikus diavetítések és a mesék világában. Ahhoz, hogy valóban az egész család ki tudjon kapcsolódni és a nagyok is felhőtlenül érezzék magukat, a lobby felújításakor kialakítottak egy konzol sarkot a recepció mellett, ahol Forma 1 szimulátorokkal tarkított konzolvilág várja – nem csak – a gyermekeket.

Megújult szobák
A főépület 60 szobája is megújult: 56 kétágyas Deluxe szoba és 4 Deluxe Lakosztály átalakítása zajlott le az elmúlt időszakban. A főépületi szobák teljes bútorzata, padlószőnyeg, textiliái is megújultak, így modern, tágas, a víz hangulatát idéző, magas komfortfokozatú szobák várják a vendégeket. A lakosztályokban a szülői hálószoba mellett egy külön gyerekszoba is helyet kapott, melyben az emeletes ágynak köszönhetően a két gyermekkel érkezők is kényelmesen elférnek, de akár nagyobb családok számára is alkalmas lehet, az amerikai konyhás nappaliban elhelyezett kinyitható kanapénak köszönhetően. Valamennyi szobából fantasztikus a kilátás a Velencei-tóra és a Velencei-hegységre, de a lakosztály körpanorámás erkélyeiről még csodálatosabb látvány tárul elénk.

Konferenciatermek
A vendégek kényelmének fokozása érdekében a konferenciatermek is átalakultak: tágas, kényelmes étterem, csapatépítésre kiváló, nagy befogadóképességű rendezvényterem vált belőlük, korszerű beépített büfépulttal, látványkonyhával, hogy még magasabb színvonalon szolgálhassák ki a szállodába látogató vendégeket és a wellness pihenés mellett a legmagasabb szintű gasztronómiai élményekkel gazdagodva távozhassanak a Velence Resort & Spa**** szállodából.

Energetikai beruházások
A GINOP pályázati konstrukció keretében közel 200 millió forintos pályázati támogatás mellett több mint 400 millió forintot fordított a Velence Resort & Spa **** a fejlesztésre, és fontos energetikai beruházásokat hajtottak végre, amelyek nem csak költségmegtakarítást jelentenek, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságúak. A főépületben a gázkazánokat és klímarendszert hatékony levegő-víz hőszivattyús fűtés-hűtés rendszer váltotta fel, új nyílászárók, modernizált, LED technológiás világítás várja a vendégeket. A fürdő területén a gázkazánokat víz-víz hőszivattyúk váltották, és itt is teljes egészében LED-es technológia világít. A beruházás keretében a komplexumon összesen 260 kwp napelemes teljesítményt alakítottak ki. Ezekkel a beruházásokkal a komplexum gázigénye több mint 60 százalékkal csökkent, az energiaigény több mint 10 százalékát pedig immár megújuló forrásból állítják elő, amely nagyban segíti a szálloda elkötelezettségét a környezetvédelem és a megújuló energia hasznosítása és az iparágra jellemző nagy ökológiai lábnyom minimalizálása felé.