Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Gyermekkori visszavágyódás - Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója is a Velencei-tónál találta meg otthonát

Tavaly újabb szolgáltatással gazdagodott a Velencei-tó térsége, amikor a vidéki terjeszkedés jegyében a Főtaxi megjelent Velencén. Az pedig csupán a véletlen műve, hogy a társaság vezérigazgatója is, nem sokkal korábban, épp a Velencei-tavat választotta otthonául. Reich Ádám számára a velencei élet nem ismeretlen, még ha a zajos fővárosból is költözött.

Budapestről érkezett egy péntek délután Reich Ádám a Velencei-tó magazin interjújára, ahonnan már a hétvégi tervekkel térhetett haza feleségéhez gárdonyi otthonába. Érezni lehetett rajta azt a fajta hazaérkezés érzést, amely mindenkit megérint, aki a térségbe költözik. Persze Ádám sem véletlenül választotta otthonául Gárdonyt.
– Itt voltam gyerek, ami azt jelenti, hogy a nagyszüleimnek a velencei Ófaluban volt nyaralójuk. Nagyon sokat voltam itt, s ahogy a nagymamám nyugdíjas lett, gyakorlatilag az egész nyarat náluk töltöttem a Velencei-tónál. A Tüskevárból jól ismert nyár érzést számomra abszolút a Velencei-tó jelentette. Itt volt az első munkahelyem – hétévesen moshattam az üvegeket az ABC-ben –, itt csattant el az első csók, és számos egyéb fantasztikus emlék fűz ide! A nagyszüleim végül eladták a házat, engem is elvitt az élet, tanultam, dolgozni kezdtem, majd egy egyszobás lakásban éltünk a feleségemmel Budapesten. Már az akkori – 2020-as – pesti ingatlanárak sem tették lehetővé, hogy ott lépjünk tovább, de egyébként is az volt a tervünk, hogy itt keresünk magunknak új otthont. Gárdonyban kezdtünk el építkezni, melynek vége éppen a covid kezdetére esett. Óriási szerencsénk volt tehát, részben az építkezések árának emelkedése, esetleges leállása szempontjából, másrészt azért is, mert minket már itt ért a járvány.


Mindent 110 százalékosan igyekszik csinálni, tudása legjavát adva. – Fotók: Főtaxi PR

Félelmetes csend?
Mindezek mellett is nagy változás volt ez Ádámnak a budapesti élet után – nem azért, mert bútorok híján felfújható matracon aludtak, hanem azért, mert a budapesti 18. kerület, az Üllői út zajterhelése után az a csend, ami itt fogadta őket éjszaka, rendkívül szokatlan volt számukra.
– Persze nagyon hamar megszoktuk ezt is, az otthon érzés már akkor kialakult bennem, amikor elkezdtük az építkezést. Nagyon szeretjük az utcát, a közösséget és igyekszünk támogatni a társadalmi megmozdulásokat is. Nekem személy szerint, de az általam vezetett cég, a Főtaxi tekintetében is nagyon fontos, hogy segítsük visszaállítani a Velencei-tó megítélését, mert így jönnek vissza a turisták – akiknek az ittlétéből a helyi vállalkozások élnek. Ez nagyon fontos szempont, hiszen a Velencei-tó nagyon sok mindenben különbözik a Balatontól, de legfőképpen kisvárosi bája teszi egyedivé, különlegessé.

Operátorból vezérigazgató
Reich Ádám persze nem ügyvezetőként kezdte a Főtaxinál: igazi, klasszikus módon járta be a ranglétrát:
– Az egyetem mellett kezdtem el a Főtaxinál dolgozni a repülőtéren, segítettem a reptéri operációt. Utána lettem csoportvezető, majd vezethettem az üzletágat, s lassan három éve a céget is van szerencsém irányítani. A vidéki terjeszkedés 2022-ben került fókuszba a Főtaxinál, ami azt jelenti, hogy olyan vidéki taxis vállalkozásokkal kerültünk kapcsolatba, akik jelezték, szeretnének csatlakozni hozzánk. Ez történt Pécsett és Szombathelyen is, ahol már azóta sikeresen működtetjük a Főtaxi magas színvonalú személyszállítási szolgáltatását. Velencén annyiban más a helyzet, hogy olyan vállalkozásokat kerestünk meg, akik velünk szerették volna beindítani ezt az új szolgáltatást. A sikeres együttműködésnek köszönhetően most már egy nagyon fiatalos és lendületes csapat képviseli a Főtaxit itt a tó körül.


A tó közelsége fantasztikus dolog, vélekedik Reich Ádám

Szurkol a jó szezonért
Ádám az a fajta keményen dolgozó, szorgalmas fiatal, aki szem előtt tartja az értékeket, a közösséget is. Ezért is érezheti olyan jól magát a Velencei-tónál.
– Igyekszem mindent 110 százalékkal, legjobb tudásom szerint csinálni, de azért ez csapatmunka! A Főtaxi azért ilyen sikeres, mert egy nagyszerű csapat dolgozik az alkalmazotti stábjában, 1500 kiváló taxis partnerünk van Budapesten, és most már 100 fölötti taxis partnerünk vidéken. Tehát a siker ezeknek a pozitív együttállásoknak köszönhető. A Főtaxi jelen van Székesfehérváron, Dunaújvárosban is, mindkét városban rendkívül nagy a potenciál, illetve nagyon remélem, hogy az idei turisztikai szezon erősebb lesz a Velencei-tónál is. Más hazai nagy fesztiválok mellett az EFOTT-on is újra ott voltunk. Reméljük, ha többen érkeznek, és teljes szezont tudnak futni a vendéglátóipari egységek, akkor még több vendég, még több buli lesz, és még több taxira lesz szükség – vázolja fel az idei várakozásokat Ádám. Aki, vallja be, mostanra már el sem tudja képzelni, hogy Budapesten éljen.
– A tó közelsége fantasztikus dolog! Sokat sétáltatjuk a kutyánkat itt, ami nekünk is a napi kikapcsolódást jelenti, hozzájárul a napunk levezetéséhez. Szeretem, hogy csendes és megvan a kisvárosias hangulata, ahol mindenki köszön a másiknak, akkor is, ha nem ismerik egymást. Közben szépen fejlődik a térség, tehát minden tekintetben óriási potenciál van benne!